Urdhëri i ri ekzekutiv i Presidentit Trump që zgjeron ndalon emigrimin e një numri më të madh emigrantësh, paraqet efekte shumë të dëmshme në kohën kur vendi është duke punuar drejt rimëkëmbjes ekonomike në mes të pandemisë.
Studime nga Ekonomia e Re Amerikane (New American Economy) tregon se ç’do emigrant mbartës i vizës H1-B krijon rreth 1.83 punë për Amerikanët. Emigrantët janë në ballë të ndihmuarit dhe përgjigjurit ndërkohë kur jemi duke u përballur me vështirësi të mëdha publike, ekonomike dhe shëndetësore. Sidoqoftë, edhe nëse janë duke luftuar krahas Amerikanëve, ata përballen me kërcënime të vazhdueshme nga administrata aktuale.